Teamfoto Showtuin Nederland
Werkzaam in Deventer, hoofdvestiging Zutphen
Belangrijke feiten over het onderhouden van bomen Redactie, 8 april 2024
Snoeien van bomen in de tuin

In elke tuin zijn bomen van groot belang. Ze bieden niet alleen groen, maar zorgen ook voor schaduw en zijn van enorme waarde voor dieren en insecten. Om ervoor te zorgen dat de bomen in uw tuin goed gedijen, is het van belang om ze regelmatig te snoeien.

Om de boom gezond, handelbaar en mooi groeiend te houden is snoeien onmisbaar. Het is echter een taak die enige kennis van bomen en gereedschap vereist. Voldoende kennis van bomen en gereedschap is essentieel om een boom op een correcte manier te kunnen snoeien. In dit artikel komt aan bod waarom het noodzakelijk is om bomen regelmatig te snoeien en hoe u dit het beste kunt uitvoeren.

Redenen voor het snoeien van bomen

Het kan belangrijk zijn om een boom eens in de zoveel tijd te snoeien om diverse redenen. Bomen groeien onvermoeibaar. Soms groeien bomen in een richting die u niet wilt of niet als mooi beschouwt. De eerste reden om een boom te snoeien is om zijn vorm te handhaven.

Een jaarlijkse snoeibeurt helpt voorkomen dat de boom in verkeerde richtingen groeit. Door dit te doen, blijft de groei van de boom binnen de gewenste proporties en onder controle. Bomen snoeien kan ook soms nodig zijn vanwege mogelijke gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan.

Het komt voor dat bomen gevaarlijk groeien, in dat geval is het noodzakelijk de boom weer te snoeien. Let op takken die te zwaar zijn, takken die zicht belemmeren of voor obstakels zorgen. Tot slot is er nog de zorg voor het welzijn van uw boom.

Het kan nodig zijn om te snoeien om de boom gezond te houden. Het snoeien kan vereisen dat zieke takken of grote delen van de boom worden weggenomen. Het kan voorkomen dat de gezondheid van de boom in gevaar is door de grootte ervan.

Wat u moet weten over snoeien

Let goed op dat u niet te veel van de boom wegknipt, anders kan de groei van de boom gehinderd worden. Het is belangrijk om maximaal 20% van de blad dragende takken te verwijderen. Om te voorkomen dat er uitlopers ontstaan, is het noodzakelijk om takken aan de basis weg te snoeien. Let goed op dat u niet te dicht op de stam snoeit, anders loopt u het risico dat de boom ziek wordt.

Indien takken dik zijn, is het verstandig om ze in 2 fases te verwijderen. Begin met het zagen van de tak op de gewenste locatie aan de onderzijde. Daarna haalt u de tak weg van bovenaf. Zo zal de tak niet onverwachts breken of scheuren, wat het gevaar verkleint.

Het snoeien van hoofdtakken die naar binnen groeien mag niet worden vergeten. Snoei dood hout altijd weg. Let er op dat bij takken die tegen elkaar schuren altijd de zwakste tak gesnoeid moet worden.

Het moment is daar om te beginnen met snoeien!

Nu alle belangrijke voorschriften zijn doorgenomen, kunt u aan de voorbereiding beginnen. Het is slim om de juiste gereedschappen in gereedheid te brengen voor het snoeien. Start met een goede snoeischaar, deze is handig voor het snoeien van middelgrote en dunne takken.

Voor het snoeien van hogere takken kunt u overwegen om een telescopische snoeischaar aan te schaffen. Met een takkenschaar of snoeizaag kunt u dikkere takken moeiteloos verwijderen. Na aankoop van de juiste gereedschappen is het van essentieel belang om het nodige hulp- en veiligheidsmateriaal te verzamelen.

Denk eraan om bij het snoeien een ladder en volledig dekkende kleding te dragen. Gebruik ook altijd beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. Het is bijna tijd om te starten met het snoeien. Voordat u begint, is het van belang om eerst een plan van aanpak te maken. Voordat u begint met snoeien, is het belangrijk om te bepalen wat er met de boom moet gebeuren en welke vorm u wilt behouden. Controleer of er risicovolle takken aanwezig zijn die gesnoeid moeten worden.

Door van tevoren te bepalen wat en hoe je gaat snoeien zal het makkelijk en veilig verlopen. Zorg ervoor dat u alle zijden van de boom snoeit, omdat snoeien de groei bevordert en een ongelijkmatige groei kan veroorzaken. Nu is de tijd aangebroken om te beginnen met het snoeien van de boom! Let goed op de regels en zorg ervoor dat u veilig te werk gaat.

Het kan nuttig zijn om een specialist te betrekken bij het snoeien van bomen

Het snoeien van bomen is een precieze klus die de nodige aandacht vraagt. Als u wilt dat de klus door experts wordt uitgevoerd, dan is dat zeker een oplossing!Bij eventuele vragen of behoefte aan hulp, kunt u Showtuin Nederland bereiken via 0575 211 104.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0575 211 104

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Showtuin Nederland

Laat je verwonderen en inspireren door de veelzijdige mogelijkheden die de Showtuin Nederland te bieden heeft, en ontdek jouw droomtuin! Onze showtuin is een ware oase van inspiratie, waar je diverse stijlen kunt verkennen en diep in de tuinwereld kunt duiken. Hier vind je de perfecte gelegenheid om te ontdekken wat jouw hart sneller doet kloppen en hoe je jouw buitenruimte kunt transformeren.


Bij Showtuin Nederland gaan we verder dan alleen het aanbieden van producten; we nemen je zorgen weg, vanaf het prille begin tot het laatste detail van je tuinproject. Of je nu op zoek bent naar hoogwaardige bestrating, prachtig kunstgras, sfeervolle verlichting, een stijlvolle overkapping, of andere tuininrichtingsideeën, ons toegewijde team staat altijd voor je klaar. We begrijpen dat elke tuin uniek is en we moedigen je aan om je eigen persoonlijke smaak tot leven te brengen in een van onze schitterende showtuinen.


Wij zijn trots op het uitgebreide assortiment dat we bieden, met opties voor klassieke, mediterrane, moderne en landelijke tuinstijlen. Je zult versteld staan van de verscheidenheid aan materialen, kleuren en ontwerpen die beschikbaar zijn om jouw buitenruimte te transformeren in een oase van schoonheid en rust. Aarzel niet om een afspraak te maken om onze showtuin te bezoeken, waar je persoonlijk en deskundig advies op maat zult ontvangen. We kijken ernaar uit om je te helpen bij het realiseren van jouw tuindromen en het creëren van een buitenomgeving waar je van zult genieten voor vele jaren.


Reviews van Showtuin Nederland

Door M.V
Op 30 november 2023
10

Realistische offerte, goeie communicatie en zéér vakkundig werk verricht (grindtegels verwijderd). Meer dan tevreden!!! Van harte aan te bevelen.

Door D.T
Op 22 november 2023
8

Door Showtuin Nederland een overkapping laten plaatsen. Goed overleg prima prijs vakkundig geplaatst erg blij mee

Door M.V
Op 21 november 2023
10

Super service,goeie prijzen,keurige montage en aardige monteurs die weten wat ze doen.

Door D.F
Op 7 november 2023
10

Mooie tuin aan gelegd

Door R.D
Op 7 november 2023
10

Mooie zaak, goeie producten. Altijd vriendelijk !

Door S.B
Op 2 november 2023
10

Deze week hebben de mannen van Showtuin mijn oprit bestraat en achter het huis mooie tegels gelegd. Alles ligt er mooi en strak in. Het overleg van te voren maar ook tijdens de werkzaamheden was heel prettig. Toen het klaar was is het netjes opgeruimd en alles wat over was ook gelijk opgehaald. Dank je wel voor de prettige samenwerking 👍

Door I.B
Op 1 november 2023
10

In juli een nieuwe voor- en achtertuin en oprit laten aanleggen. Wat een vakwerk is er geleverd. Werk gaat met grote precisie en alles wordt keurig opgeruimd. Ook de service voor-tijdens-en na de aanleg is erg goed. Ik zou showtuin nederland zeker aanbevelen. Met speciale dank aan Bas en Leon

Door N.B
Op 1 november 2023
10

Goeie zaak veel aanbod en mooie stenen ook werkt er erg vriendelijk personeel.

Door D.B
Op 1 november 2023
10

Gedreven personeel met veel vakkennis. En een breed assortiment. Showtuin Nederland denkt goed mee, zodat je wensen en dromen uit kunnen komen in je tuin!

Door T.S
Op 1 november 2023
10

Dik tevreden met onze nieuwe schutting! Keurig werk geleverd, erg blij mee

Door S.D
Op 1 november 2023
10

Super geholpen door de jongens van showtuin. Korte lijntjes contact meedenken met de klant en alle wensen tot in de puntjes geregeld en na alle tevredenheid nagekomen.

Door B.K
Op 1 november 2023
10

Onze oprit en voortuin, onderhoud vriendelijk laten maken. Goed advies, topteam. Super mooie schutting.

Door E.R
Op 31 oktober 2023
10

Ben naar alle tevredenheid geholpen nadat iemand anders mijn tuin verpest had. Ze boden een luisterend oor en hebben alles naar wens opgelost. Dankjewel (nogmaals) Bas 🙏🏼

Door T.O
Op 31 oktober 2023
10

Super geholpen. Verstand van zaken. Vakkundig en goed werk. Goede materialen. Leuke showtuin om een ​​goede keuze te kunnen maken voor wat betreft materialen. Met uitgebreid advies.

Door H.G
Op 30 oktober 2023
10

We zijn erg vriendelijk geholpen door Bas en we kwamen nog tegels tekort deze zijn door Bas bezorgd . Nog bedankt voor je nalevering

Door G.D.W
Op 30 oktober 2023
10

Super geholpen. Verstand van zaken. Vakkundig en goed werk. Goede materialen. Leuke showtuin om een goede keuze te kunnen maken voor wat betreft materialen. Met uitgebreid advies.

Door S.V.D
Op 30 oktober 2023
10

Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Goede voorlichting en prijs/kwaliteit verhouding. Echte aanrader!!!

Door S.V.E
Op 30 oktober 2023
10

Goede service en kwaliteit voor een goede prijs .

Door T.V
Op 30 oktober 2023
10

Waanzinnige tuin aangelegd door de heren. Prachtig en realistisch ontwerp ontvangen binnen het aangegeven budget. Nogmaals bedankt voor mijn droom tuin!!

Door G.H
Op 30 oktober 2023
10

Goede service en top kwaliteit. Wordt goed meegedacht en juist advies gegeven. Alles snel en netjes geleverd.

Door G.V.D.M
Op 25 oktober 2023
10

Altijd snel geregeld, en geleverd op de afgesproken datums. Zeer net bedrijf

Door T.E
Op 25 oktober 2023
10

Fijne mensen, deskundig advies

Door R.T.K
Op 19 september 2023
10

Super geholpen met alle informatie voor mijn tuin! Erg fijn geholpen door de heer Bas Zwiers. Erg blij met de tuin!

Door M.L
Op 8 november 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door G.R
Op 13 september 2022
10

Top zaak!!!

Door J.J
Op 9 augustus 2022
10
Review heeft geen inhoud