Teamfoto Showtuin Nederland
Werkzaam in Deventer, hoofdvestiging Zutphen
Beitsen voor het beschermen van uw schutting Redactie, 26 april 2024
Het beitsen van een houten schutting

Met de verlenging van de dagen neemt ook de zachtheid van het weer toe. Binnenkort is het weer mogelijk om in uw tuin te vertoeven. Het is begrijpelijk dat u niet naar een lelijke schutting wilt kijken, gelukkig hoeft dat ook niet.

Wanneer u overweegt om uw schutting makkelijk op te knappen en te beschermen voor de toekomst, is het tijd om te beitsen!U kunt deze taak eenvoudig zelf uitvoeren om kosten te besparen. Op deze blog zullen we stapsgewijs bespreken waarom beitsen cruciaal is, hoe het proces verloopt en wanneer u dit het beste kunt doen.

Wat maakt beits speciaal?

Beits is een substantie die het hout helpt beschermen tegen te veel vochtBeits bevat ook kleurstoffen die beschermen tegen de zonnestralen en voorkomen dat de schutting verbleektDeze kwaliteiten maken beits tot een soort beschermende coating voor de schutting

Waarom dient u te overwegen uw schutting te beitsen?

Waarom is het slim om uw schutting te beschermen met beits?De bescherming van uw schutting wordt versterkt door beits aan te brengen. In Nederland moet u altijd rekening houden met veranderlijke weercondities.

De schutting heeft het zwaar met de krachtige uv-stralen, regenbuien, hagel en sterke wind. De regen is met name een probleem doordat het hout van de schutting water absorbeert. Dit kan betekenen dat de schutting beschadigd raakt of verzwakt door mogelijke schimmelvorming of houtrot.

Om dit alles te voorkomen is het dus belangrijk om uw schutting te behandelen. Beits is bij uitstek een goede optie omdat het de bescherming biedt die uw schutting in het Nederlandse weer nodig heeft. U hoeft beits niet elk jaar opnieuw aan te brengen, de beschermende werking is langdurig!

Bescherm uw schutting met beits door het stap voor stap te doen

Uw schutting reinigen in een paar eenvoudige stappen

Voordat u start met het beitsen, is het essentieel om het juiste voorbereidende werk te verrichten. Het reinigen van de schutting is de eerste stap die genomen moet worden. Het is essentieel om de schutting goed schoon te maken om alle mogelijke vuil en vorige behandelingen te verwijderen. Een hogedrukspuit kan hierbij van nut zijn.

Stap 2: Volg het schuurproces voor de schutting

Ga aan de slag met het schuren van de schutting. Het schuren van de schutting is verplicht voor alle houten schuttingen, tenzij anders aangegeven op de beitsverpakking. Als u de schutting gaat schuren, kunt u een schuurmachine of schuurpapier gebruiken.

Stap 3: Maak uw schutting op een grondige manier schoon

Na al dit schuurwerk is de schutting een beetje rommelig. Om te beginnen met beitsen, dient u eerst de schutting nog eens goed schoon te maken. Zorg er eerst voor dat de schutting vrij is van stof, anders kan dit in de schutting blijven hangen.

Na het verwijderen van al het stof van de schutting, kunt u overgaan tot de laatste schoonmaakhandeling. Gebruik eenvoudig een borstel of een doekje met water. Het wordt afgeraden een hogedrukspuit te gebruiken, aangezien dit de toplaag van de schutting kan beschadigen.

Uw schutting beitsen is stap 4 van het proces

Voor een optimale start, roer de beits gedurende 1 minuut goed voordat u begint. Na het mengen van de beits, kunt u deze gelijkmatig aanbrengen op de schutting met behulp van een kwast. Na 24 uur wachten en het drogen van de eerste laag beits, kunt u moeiteloos de tweede laag aanbrengen

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0575 211 104

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Showtuin Nederland

Laat je verwonderen en inspireren door de veelzijdige mogelijkheden die de Showtuin Nederland te bieden heeft, en ontdek jouw droomtuin! Onze showtuin is een ware oase van inspiratie, waar je diverse stijlen kunt verkennen en diep in de tuinwereld kunt duiken. Hier vind je de perfecte gelegenheid om te ontdekken wat jouw hart sneller doet kloppen en hoe je jouw buitenruimte kunt transformeren.


Bij Showtuin Nederland gaan we verder dan alleen het aanbieden van producten; we nemen je zorgen weg, vanaf het prille begin tot het laatste detail van je tuinproject. Of je nu op zoek bent naar hoogwaardige bestrating, prachtig kunstgras, sfeervolle verlichting, een stijlvolle overkapping, of andere tuininrichtingsideeën, ons toegewijde team staat altijd voor je klaar. We begrijpen dat elke tuin uniek is en we moedigen je aan om je eigen persoonlijke smaak tot leven te brengen in een van onze schitterende showtuinen.


Wij zijn trots op het uitgebreide assortiment dat we bieden, met opties voor klassieke, mediterrane, moderne en landelijke tuinstijlen. Je zult versteld staan van de verscheidenheid aan materialen, kleuren en ontwerpen die beschikbaar zijn om jouw buitenruimte te transformeren in een oase van schoonheid en rust. Aarzel niet om een afspraak te maken om onze showtuin te bezoeken, waar je persoonlijk en deskundig advies op maat zult ontvangen. We kijken ernaar uit om je te helpen bij het realiseren van jouw tuindromen en het creëren van een buitenomgeving waar je van zult genieten voor vele jaren.


Reviews van Showtuin Nederland

Door M.V
Op 30 november 2023
10

Realistische offerte, goeie communicatie en zéér vakkundig werk verricht (grindtegels verwijderd). Meer dan tevreden!!! Van harte aan te bevelen.

Door D.T
Op 22 november 2023
8

Door Showtuin Nederland een overkapping laten plaatsen. Goed overleg prima prijs vakkundig geplaatst erg blij mee

Door M.V
Op 21 november 2023
10

Super service,goeie prijzen,keurige montage en aardige monteurs die weten wat ze doen.

Door D.F
Op 7 november 2023
10

Mooie tuin aan gelegd

Door R.D
Op 7 november 2023
10

Mooie zaak, goeie producten. Altijd vriendelijk !

Door S.B
Op 2 november 2023
10

Deze week hebben de mannen van Showtuin mijn oprit bestraat en achter het huis mooie tegels gelegd. Alles ligt er mooi en strak in. Het overleg van te voren maar ook tijdens de werkzaamheden was heel prettig. Toen het klaar was is het netjes opgeruimd en alles wat over was ook gelijk opgehaald. Dank je wel voor de prettige samenwerking 👍

Door I.B
Op 1 november 2023
10

In juli een nieuwe voor- en achtertuin en oprit laten aanleggen. Wat een vakwerk is er geleverd. Werk gaat met grote precisie en alles wordt keurig opgeruimd. Ook de service voor-tijdens-en na de aanleg is erg goed. Ik zou showtuin nederland zeker aanbevelen. Met speciale dank aan Bas en Leon

Door N.B
Op 1 november 2023
10

Goeie zaak veel aanbod en mooie stenen ook werkt er erg vriendelijk personeel.

Door D.B
Op 1 november 2023
10

Gedreven personeel met veel vakkennis. En een breed assortiment. Showtuin Nederland denkt goed mee, zodat je wensen en dromen uit kunnen komen in je tuin!

Door T.S
Op 1 november 2023
10

Dik tevreden met onze nieuwe schutting! Keurig werk geleverd, erg blij mee

Door S.D
Op 1 november 2023
10

Super geholpen door de jongens van showtuin. Korte lijntjes contact meedenken met de klant en alle wensen tot in de puntjes geregeld en na alle tevredenheid nagekomen.

Door B.K
Op 1 november 2023
10

Onze oprit en voortuin, onderhoud vriendelijk laten maken. Goed advies, topteam. Super mooie schutting.

Door E.R
Op 31 oktober 2023
10

Ben naar alle tevredenheid geholpen nadat iemand anders mijn tuin verpest had. Ze boden een luisterend oor en hebben alles naar wens opgelost. Dankjewel (nogmaals) Bas 🙏🏼

Door T.O
Op 31 oktober 2023
10

Super geholpen. Verstand van zaken. Vakkundig en goed werk. Goede materialen. Leuke showtuin om een ​​goede keuze te kunnen maken voor wat betreft materialen. Met uitgebreid advies.

Door H.G
Op 30 oktober 2023
10

We zijn erg vriendelijk geholpen door Bas en we kwamen nog tegels tekort deze zijn door Bas bezorgd . Nog bedankt voor je nalevering

Door G.D.W
Op 30 oktober 2023
10

Super geholpen. Verstand van zaken. Vakkundig en goed werk. Goede materialen. Leuke showtuin om een goede keuze te kunnen maken voor wat betreft materialen. Met uitgebreid advies.

Door S.V.D
Op 30 oktober 2023
10

Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Goede voorlichting en prijs/kwaliteit verhouding. Echte aanrader!!!

Door S.V.E
Op 30 oktober 2023
10

Goede service en kwaliteit voor een goede prijs .

Door T.V
Op 30 oktober 2023
10

Waanzinnige tuin aangelegd door de heren. Prachtig en realistisch ontwerp ontvangen binnen het aangegeven budget. Nogmaals bedankt voor mijn droom tuin!!

Door G.H
Op 30 oktober 2023
10

Goede service en top kwaliteit. Wordt goed meegedacht en juist advies gegeven. Alles snel en netjes geleverd.

Door G.V.D.M
Op 25 oktober 2023
10

Altijd snel geregeld, en geleverd op de afgesproken datums. Zeer net bedrijf

Door T.E
Op 25 oktober 2023
10

Fijne mensen, deskundig advies

Door R.T.K
Op 19 september 2023
10

Super geholpen met alle informatie voor mijn tuin! Erg fijn geholpen door de heer Bas Zwiers. Erg blij met de tuin!

Door M.L
Op 8 november 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door G.R
Op 13 september 2022
10

Top zaak!!!

Door J.J
Op 9 augustus 2022
10
Review heeft geen inhoud