Beitsen voor het beschermen van uw schutting

Met de verlenging van de dagen neemt ook de zachtheid van het weer toe. Binnenkort is het weer mogelijk om in uw tuin te vertoeven. Het is begrijpelijk dat u niet naar een lelijke schutting wilt kijken, gelukkig hoeft dat ook niet.

Wanneer u overweegt om uw schutting makkelijk op te knappen en te beschermen voor de toekomst, is het tijd om te beitsen!U kunt deze taak eenvoudig zelf uitvoeren om kosten te besparen. Op deze blog zullen we stapsgewijs bespreken waarom beitsen cruciaal is, hoe het proces verloopt en wanneer u dit het beste kunt doen.

Wat maakt beits speciaal?

Beits is een substantie die het hout helpt beschermen tegen te veel vochtBeits bevat ook kleurstoffen die beschermen tegen de zonnestralen en voorkomen dat de schutting verbleektDeze kwaliteiten maken beits tot een soort beschermende coating voor de schutting

Waarom dient u te overwegen uw schutting te beitsen?

Waarom is het slim om uw schutting te beschermen met beits?De bescherming van uw schutting wordt versterkt door beits aan te brengen. In Nederland moet u altijd rekening houden met veranderlijke weercondities.

De schutting heeft het zwaar met de krachtige uv-stralen, regenbuien, hagel en sterke wind. De regen is met name een probleem doordat het hout van de schutting water absorbeert. Dit kan betekenen dat de schutting beschadigd raakt of verzwakt door mogelijke schimmelvorming of houtrot.

Om dit alles te voorkomen is het dus belangrijk om uw schutting te behandelen. Beits is bij uitstek een goede optie omdat het de bescherming biedt die uw schutting in het Nederlandse weer nodig heeft. U hoeft beits niet elk jaar opnieuw aan te brengen, de beschermende werking is langdurig!

Bescherm uw schutting met beits door het stap voor stap te doen

Uw schutting reinigen in een paar eenvoudige stappen

Voordat u start met het beitsen, is het essentieel om het juiste voorbereidende werk te verrichten. Het reinigen van de schutting is de eerste stap die genomen moet worden. Het is essentieel om de schutting goed schoon te maken om alle mogelijke vuil en vorige behandelingen te verwijderen. Een hogedrukspuit kan hierbij van nut zijn.

Stap 2: Volg het schuurproces voor de schutting

Ga aan de slag met het schuren van de schutting. Het schuren van de schutting is verplicht voor alle houten schuttingen, tenzij anders aangegeven op de beitsverpakking. Als u de schutting gaat schuren, kunt u een schuurmachine of schuurpapier gebruiken.

Stap 3: Maak uw schutting op een grondige manier schoon

Na al dit schuurwerk is de schutting een beetje rommelig. Om te beginnen met beitsen, dient u eerst de schutting nog eens goed schoon te maken. Zorg er eerst voor dat de schutting vrij is van stof, anders kan dit in de schutting blijven hangen.

Na het verwijderen van al het stof van de schutting, kunt u overgaan tot de laatste schoonmaakhandeling. Gebruik eenvoudig een borstel of een doekje met water. Het wordt afgeraden een hogedrukspuit te gebruiken, aangezien dit de toplaag van de schutting kan beschadigen.

Uw schutting beitsen is stap 4 van het proces

Voor een optimale start, roer de beits gedurende 1 minuut goed voordat u begint. Na het mengen van de beits, kunt u deze gelijkmatig aanbrengen op de schutting met behulp van een kwast. Na 24 uur wachten en het drogen van de eerste laag beits, kunt u moeiteloos de tweede laag aanbrengen

Snel een medewerker spreken?

Bel 0575 211 104

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Maak uw tuin klaar voor het veranderende klimaat
> Zelf aan de slag in uw tuin met bestrating
> Belangrijke feiten over het onderhouden van bomen